Meedoen met Jeelo

Jeelo-scholen delen graag hun ervaringen met jou. De filmpjes en foto’s op Facebook en Pinterest geven je een goed beeld van de sfeer op de Jeelo-scholen en van de betrokkenheid van de leerlingen. Wil je op de hoogte blijven? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

“Geïntegreerd werken en verbinding met de maatschappij: Jeelo past helemaal binnen onze visie.”

Schoolleider Dionne Donlou, Basisschool St. Oda

Video afspelen

Van Het Avontuur (OOZ), Dalfsen
Leerkrachten en leerlingen van het Avontuur maakten zelf een filmpje over wat Jeelo hen brengt.

Hoe kun je je verder oriënteren?

We hebben verschillende mogelijkheden.

 • Schrijf je hier in voor een (online) schoolbezoek met ervaringsverhalen.
 • Vraag hier het online-oriëntatietraject aan om je samen met je team verder te verdiepen in Jeelo.
 • Wil je sparren met een ervaren schoolleider? Stuur een mail voor een telefonische afspraak naar:
  o Anke Martens, directeur De Schittering, Hooge Zwaluwe: a.martens@dewaarden.nl
  o Brigitte Ammerlaan, directeur De Meer, Haarlem: brigitte.ammerlaan@twijs.nl
 • Een workshop op school behoort ook tot de mogelijkheden. Nadat de schoolleider en enkele leerkrachten een Jeelo-school (online) hebben bezocht, kun je een workshop op school aanvragen. In deze workshop van 4 uur komen aan bod: waarom Jeelo, de pijlers en projecten, content arrangeren en toevoegen, het portfolio en de ontwikkelingslijnen. Zo krijgen jij en je team een goed beeld van alle mogelijkheden. Na de workshop kan het team Mijn Jeelo met een demo-inlog verder verkennen. Vraag hier de workshop aan

 

Wat zijn de stappen als je mee wilt doen?

 1. Je treedt toe tot de Jeelo-community. De Jeelo-community is een samenwerkingsverband van scholen, onderwijsexperts, bedrijven en instanties. Het is een stichting. Er is geen winstoogmerk. Elk school die meedoet, doet mee met de hele school. Je tekent een toetredingsovereenkomst en betaalt toetredingskosten. Daarmee krijg je toegang tot alle content en support die Jeelo heeft. Je bepaalt zelf wat je daarvan gebruikt. Alle toetredingsgelden gaan naar de Jeelo-community, die zorg draagt voor de permanente ontwikkeling van Jeelo.
 2. Je ontvangt support bij invoering. Samen met de communitymanager van Jeelo bekijken de kartrekkers welke stappen er genomen moeten worden om het team zo goed mogelijk te ondersteunen bij het uitvoeren van de projecten. Daarbij wordt gebruik gemaakt van ervaringen die al in de community zijn opgedaan door andere schoolleiders, leerkrachten en ICT’ers. Het eerste jaar komen de communitymanager en een ervaringsdeskundige (indien beschikbaar) drie keer naar je school. Ze geven een workshop over één van de drie pijlers van Jeelo en helpen bij de voorbereiding van het project.
 3. Je ontwikkelt je onderwijs permanent in eigen tempo. Ook na het invoeringsjaar werk je continu aan verbetering van je onderwijs. In de digitale omgeving Mijn Jeelo vind je ondersteuning bij de teamdoelen van Jeelo. De kartrekkersgroep en het team bepalen elk jaar samen aan welke doelen ze willen werken. Bij elk teamdoel hoort een voorbeeldkwaliteitskaart, basisinformatie en bronnen. Er is ook een helpdesk. Scholen die dat willen, kunnen gebruikmaken van bovenschoolse bijeenkomsten om zich verder te verdiepen in Jeelo en mee te denken over nieuwe ontwikkelingen.

Wil je meedoen? Laat het ons weten. We verwelkomen je graag.