Meedoen met Jeelo

Jeelo-scholen delen graag hun ervaringen met jou. De filmpjes en foto’s op Facebook en Pinterest geven je een goed beeld van de sfeer op de Jeelo-scholen en van de betrokkenheid van de leerlingen. Wil je op de hoogte blijven? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

“Geïntegreerd werken en verbinding met de maatschappij: Jeelo past helemaal binnen onze visie.”

Schoolleider Dionne Donlou, Basisschool St. Oda

Video afspelen

Van Het Avontuur (OOZ), Dalfsen
Leerkrachten en leerlingen van het Avontuur maakten zelf een filmpje over wat Jeelo hen brengt.

Ben je enthousiast geworden? Zo doe je mee:

1. Oriënteer je op Jeelo

Wil je zelf meer weten over Jeelo? Of wil je je samen met je team verdiepen in Jeelo? Volg dan het oriëntatietraject. Dit traject is ook geschikt om samen met de pedagogisch medewerkers van de Peuters en BSO te volgen. Door een serie animaties te bekijken, krijg je een goed totaalbeeld van Jeelo. Vraag het online oriëntatietraject aan via het contactformulier.

Ben je een ouder, maatschappelijke organisatie of student? Lees dan Lees dan hier meer meer over de mogelijkheden om je verder te oriënteren.

2. Oriënteer je op de opbrengsten en kosten

De Jeelo-community heeft als uitgangspunt dat de kosten zó laag moeten blijven, dat er voor scholen altijd ruimte overblijft om tablets aan te schaffen, om maatschappelijke organisaties in te huren, om andere leermiddelen aan te schaffen en om zichzelf te kunnen profileren. Dat kan omdat Jeelo een stichting is. Er is geen winstoogmerk. Alle toetredingsgelden gaan naar de Jeelo-community, die zorg draagt voor de permanente ontwikkeling van Jeelo. Vraag meer informatie over de besparingsmogelijkheden aan via het contactformulier.

3. Ga in gesprek met een Jeelo-school

Ben je na het oriëntatietraject enthousiast? Schrijf je hier in voor een schoolbezoek online. Je krijgt informatie over Jeelo en je kunt in gesprek met een leerkracht en een directeur over hun ervaringen met Jeelo.

Of mail een ervaren schoolleider voor een telefonische afspraak.

  • Anke Martens, leerkracht en directeur De Schittering, Hooge Zwaluwe: a.martens@dewaarden.nl
  • Wilma van der Pol, directeur De Willibrordus, Esch: w.vanderpol@cadansprimair.nl

4. Volg een kennismakingsworkshop op je school

Wil je met je team kennismaken met Jeelo? Vraag dan een workshop aan op je school (4 uur). We bieden ook de mogelijkheid de workshop online te doen. In de workshop komen aan bod: waarom Jeelo, de pijlers en projecten, content arrangeren en toevoegen, het portfolio en de ontwikkelingslijnen. Zo krijgen jij en je team een goed beeld van alle mogelijkheden. Na de workshop kan het team Mijn Jeelo met een demo-inlog verder verkennen. Vraag de (online) workshop aan via het contactformulierVoorwaarde voor deze workshop is dat de schoolleider en enkele leerkrachten een Jeelo-school (online) hebben bezocht.

5. Ontvang support bij de invoering

De Jeelo-community vindt het belangrijk dat de invoering van Jeelo op een school goed verloopt. Daarom krijgt elke school die Jeelo gaat invoeren een communitymanager. Deze bekijkt samen met jou welke stappen er genomen moeten worden om het team zo goed mogelijk te ondersteunen bij het uitvoeren van de projecten. Daarbij wordt gebruik gemaakt van ervaringen die al in de community zijn opgedaan door andere schoolleiders, leerkrachten en ICT’ers.

Het eerste jaar krijg je support op school. In een workshop (4 uur) bereid je het eerste project voor onder begeleiding van een ervaringsdeskundige en een communitymanager. Halverwege het project komt de communitymanager terug voor een vragenuurtje en om ervaringen en tips uit te wisselen. Ook het tweede project kunnen zij meehelpen voorbereiden. In Mijn Jeelo vind je leerroutes voor teams met allerlei tips en hulpmiddelen.

6. Ontwikkel je onderwijs permanent

Ook na het invoeringsjaar werk je continue aan verbetering van je onderwijs. Daarvoor is uitgebreide support voor teams aanwezig in Mijn Jeelo. Er zijn leerroutes voor het team om onderdelen van Jeelo stap voor stap in te voeren of verder te ontwikkelen. Ook zijn er handleidingen met kwaliteitskaarten, tips en filmpjes. En er is een helpdesk. Scholen die dat willen, kunnen gebruikmaken van bovenschoolse bijeenkomsten om zich verder te verdiepen in Jeelo en mee te denken over nieuwe ontwikkelingen.